Férfinapi ünnepség a társadalom peremén


A Férfihang Civil Társaság első férfinapi rendezvényének a Kőszegi Hajléktalanszálló adott otthont. Tekintettel arra, hogy a hajléktalanok 90-95%-a férfi és a sztereotípiákkal ellentétesen nagyon gyakran valójában nem ők saját maguk tehetnek róla, ezért ennél jobb helyszínt aligha lehet elképzelni.

A Nemzetközi Férfinap ideje: November 19, Szent Erzsébet napja. Férfinapot először 1996 – ban tartottak Trinidad és Tobagóban, és azóta az ENSZ támogatásával terjed a világon. Célja, hogy köszöntse a Férfiakat, méltassa méltassa munkájukat és erényeiket, hangsúlyozza eredményeiket, elítéljen minden a Férfiakkal szembeni diszkriminációt, figyelmeztessen társadalmi hátrányaikra, megköszönje hozzájárulásukat a család, a házasság és a gyerekekkel való törődéshez, valamint elismerje a különféle közösségekben betöltött nélkülözhetetlen szerepüket.

fenykep0603A hajléktalanszálló lakói örömmel és nyitottan fogadták a Férfihang Civil Társaság kezdeményezését, hogy idén először megünnepeljék közösen ezt az alkalmat. Megfeszítve gondolkodtak a vetélkedő kérdésein, melyen találós kérdések, földrajzi kérdések  és történelmi kérdések  szerepeltek. Pontokat lehetett gyűjteni, hogy a nyertes a Old Spice Kilimanjaro dezodorral gazdagodjék. Meglepetésre végül megoszlott az első hely, és a mindent eldöntő plusz egy kérdés helyett a nyertesek inkább azt választották, hogy megosztoznak az ajándékon.

Végül közösen elfogyasztották a Férfihang Civil Társaság által biztosított két tortát, merthogy ennyi adott ki elég szeletet, hogy mindenkinek jusson.

Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek és az intézménynek a közös ünneplést! Fényképek sajnos csak az ünneplés vége felé készültek.