Várakozásainknak megfelelően zajlott az Isztambuli Egyezmény elleni demonstrációnk


A demonstráció helyszínén a férfijogi és apajogi szervezetek aktivistáin kívül számos érdeklődő, támogató és a média számos képviselője jelent meg. Terveinknek megfelelően a harsány, tolakodó külsőségektől mentes közegben hamar alakultak ki embertől emberig érő párbeszédek. Úgy gondoljuk, hogy egy alulról építkező, valódi civil kezdeményezés eszköztárával a tőlünk telhető legtöbbet megtettük. Bízunk benne, hogy egy fontos lépést tettünk abba az irányba, hogy a mindeddig rosszul tájékoztatott állampolgárok értesüljenek róla, hogy az Isztambuli Egyezmény sajátos ideológia diktátumával és radikális feminista nemi előítéletével súlyos társadalmi veszélyeket hordoz. A családon belüli erőszak megelőzésének nem lehet módszere a nemek közötti feszültség felszítása és a nemi diszkrimináció.

Bízunk benne, hogy a közeljövőben el tudjuk érni, hogy egy előremutató civil és közéleti egyeztetés, egyre szélesebb társadalmi párbeszéd mutasson rá, hogy a magyar társadalomnak nincs szüksége erre az egyezményre, helyette egy magyar viszonyokhoz jól igazodó szakpolitika kialakítása szükséges.

A sajtónak nagy szerepe lehet abban, hogy hiteles, szakszerű és a túlzó indulatoktól mentes párbeszéd kialakításával és pártolásával hozzájáruljon, hogy a megfelelő megoldásokat az állami szociális segítői hálózat, a kriminalisztikai szakma, a társadalom és a törvényhozás kidolgozhassa. Mindezek miatt is nagyra értékeljük és ezúton is megköszönjük a média megtisztelő figyelmét, a pártatlan, szakszerű tájékoztatást.

Különösen köszönetet mondunk mindazoknak a támogatóknak és érdeklődőknek, akik eljöttek beszélgetni a Parlament elé és egy tiszteletre méltó polgári gesztussal konkrétan is hozzájárultak ahhoz, hogy egy átfogó társadalmi párbeszéd induljon el az Isztambuli Egyezményről.