A Férfihang Civil Társaság évei az első utántól máig


Az első év beszámolója megvan, itt el lehet olvasni. Az aktív első időszak után sajnos pangás jött, a tagok új szervezeteket alapítottak, a magánélet kötötte le tulságosan őket, illetve alig tudtak terveikhez mozgósítani embereket. Azért akadt így is minősíthető kezdeményezés, akció.

 

2018 nyarán csatlakoztunk a szintén civil mozgalom, a Citizengo genderoktatás elleni petíciójához. A petíció sikerrel járt, a gender szakok megszűntek a mesterképzésben.

2018 őszén az EMMI előtt demonstráltunk, hogy a magyar apák ténylegesen apák lehessenek. Gyakorolhassák ebbéli szerepükben magukat válás után is. A rendezvényről csak a Pesti Srácok orgánum számolt be. Az apajogi felvetésekre decemberben kaptunk választ. Sajnos cseppet sem kielégítőt.

Még ezen az őszön nyílt levelet írtunk Orbán Viktor miniszterelnöknek, miszerint a családokat támogató döntéseiben vegye jobban figyelembe a férfiakat, hiszen nélkülük nincsen család. Erre nem érkezett válasz.

2020 januárjában  nyílt levelet írtunk Varga Judit Igazságügyi Miniszternek. A levélben azt kifogásoltuk, hogy a kapcsolati erőszak férfiáldozatairól rendre megfeledkezik a kormányzat, így ő is. A nők elleni erőszak ellen komoly lépéseket tesznek, miközben a férfiak magukra hagyva szenvednek legintimebb kapcsolataikban. Válasz a levélre nem érkezett.

2020 júliusban Koronczay Lillát érintő személyi változás miatt írt a társaságunk nyílt levelet a Nők Lapja szerkesztőségének. Az újságírónőt ért igazságtalan kanosszajárás miatt tiltakoztunk. Részletek itt.

Novemberben az IKEA egyoldalú, szexista megközelítésű kapcsolati erőszak elleni kampánya miatt írtunk nyílt levelet az IKEÁ-nak. A levél szövege itt olvasható.

2021 februárjában kampányt indítottunk a fiúk jövőjének rosszabb kilátásai miatt. Ilyen jövőre szánod a fiad? – volt a cím.

2022 februárjában petíciót indítottunk az Kárpátaljai magyar férfiak érdekében. Tiltakozunk az unkrajnai magyar férfiak kényszersorozása ellen! – volt a petíció címe.

Halász Géza, a Férfihang Civil Társaság alelnöke mondott beszédet az ukrán nagykövetség előtt, a kárpátaljai magyar férfiak érdekében, 2022 március elsején.

Televíziós vitában vett részt a társaságunk alelnöke, Halász Géza a feminizmusról, 2022 augusztusában.